1
1

KUNST & CULTUUR FESTIVAL

De associatie van kalligrafie met de Quran heeft ertoe geleid dat kalligrafie een van de belangrijkste en verheven vormen van artistieke expressie in islamitische culturen is.

De kunst van het zo mooi en perfect mogelijk schrijven en afbeelden van de Arabische woorden
die van Allah عز و جل zijn gekomen, is voor een kalligrafist
een manier om haar nabijheid met Allah te verkrijgen.

Kiran Art

Marukh Ahmad begon in 2005 met het kunstbedrijf KiranArt. Door de jaren heen is KiranArt uitgebreid tot een breed platform met verschillende kunstenaars waarvan elk gespecialiseerd is in zijn eigen vakgebied. Hierdoor biedt KiranArt een unieke fusie van stijlen afkomstig uit verschillende werelddelen. De kunstenaars van KiranArt hebben allen een gemeenschappelijke filosofie, namelijk:
Raise your words not your voice, it is rain that grows flowers, not thunder.

Jamal Calligraphy by Banu

Bij Jamal Calligraphy streven wij ernaar om de perfecte woorden zo perfect mogelijk neer te zetten, in de hoop dat dit geaccepteerd mag worden in Zijn hof. Elk kunstwerk wordt volledig met de hand gemaakt door Roekayah Banu die dit doet sinds 2014 onder de naam ‘Jamal Calligraphy’. Deze naam verwijst naar de schoonheid (Jamal) van de Heilige Profeet صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّم. Elk kunstwerk zou immers nooit zo een pracht hebben, als de wereld zijn schoonheid niet zou hebben ervaren.en.

Al Kauser Calligraphy

Al Kauser Calligraphy |
Al Kauser Calligraphy for verry special Art on Canvas Arabische kunst op canvas bewerkt met glitters voor een schitterend effect.

HENNA TATTOO ARTISTS

The Infinite Henna By Amana

Profesioneel Henna Tattoo’s nu op Medina Festival 2019 kom en ervaar!

OPERA ZALENCENTRUM

FRUITWEG 28 -34 2525 KH DEN HAAG